fbpx
 

Микропигментация на скалп

Микропигментация на скалп е вид полуперманентен грим, който издържа около две години до напълно изчезване на цвета. Идеален метод за прикриване на белези, за голи петна и за отдръпната линия на косата. Микропигментацията имитира наболи косъмчета при мъжете, и дълъг косъм при жените. 

За какво е подходяща?

A
Оплешивяване
A
Косопад
A
Алопеция (заболяване свързано със загуба на коса, най-често на скалпа)
A
Добавяне на плътност на оредяла коса
A
Покриване на белези
A
Алтернатива на трансплантацията на коса
Защо да изберем микропигментация на скалп?

С тази безвредна и безболезнена процедура ще се сдобиете с гъста, естествена коса. Никой няма да забележи мастилото имплементирано в скалпа. За разлика от трансплантацията на коса, при която може да отнеме и  година време преди да се постигне желаният резултат, при микропигментацията още след първата процедура ще видите разликата!  Дължината на косата след процедурата зависи само от вас. Тя няма да повлияе на вече постигнатата плътност.

Какво е микропигментация на скалп?
Микропигментация на скалпа е високотехнологичен метод за козметична пигментация. Макар и подобно на традиционното татуиране, микропигментацията е уникална заради редица причини. Тя включва използването на високо специализирано оборудване и техники за нанасяне на растителни пигменти в кожата на скалпа. Процедурата е изключително сложна, но с гарантиран резултат. Ние използваме висококачествени материали, произведени и опаковани в Италия. Така гарнатираме безупречни резултати що се отнася до външния ви вид.
Как работи?
Качествтото на процедурата зависи както от професионалното ни обурудване, така и от дългогодишния ни опит. След проведената първоначална консултация относно желания от Вас резултат, пристъпваме към имплементиране на пигмента. Внимателно подбираме цвят, който е възможно най близък до естествения цвят. Има различни техники за нанасяне на полуперманентния грим, за да създадем триизмерна илюзия на естествена коса. За най-добър резултат е желателно да се освежава веднъж годишно. Избира се възможно най-близкият цвят до естествения косъм, за преливането да бъде максимално.

Процедурата се състои от две посещения през месец разстояние. Има леко зачервяване на участъка около ден. Заздравителният период е около една седмица, в която се прилага определена домашна грижа.

Признаци на косопад

9

Оплешиваване при мъжете

  • премахваща се коса
  • започва от връхната част на скалпа
  • оставащ ръб на косата отстрани и отзад на главата
9

Загуба на коса при жените

  • дифузно изтъняване на косата
  • без рецесия на косата

Обхват на микропигментацията

9

Естествена линия на косата

Попълваме зоната, където косата се е отдръпнала, следвайки естествената линия. По този начин целим реалистичен вид. Търсим пълно съвпадение на пигмент и очертание за най-добър резултат.
9

Добавяне на плътност

Тази процедура позволява покриване на определени зони от скалпа. Създвадаме вид на естествена сянка на косата.
9

Процедурата при жените

Микропигментацията е подходяща процедура и за жени с изтъняване на косата. Добавяме цвят към скалпа, за да покрием засегнатите зони.
9

За пациенти с трансплантация на коса

Ако сте имали трансплантация на коса, може да са ви останали белези в резултат от тази процедура. Техниката, която използваме е силно усъвършенстван стил на микропигментацията на скалпа, която не покрива само белезите, но и създава плътност на съществуващата коса. Друг вариант е да създаде илюзията на бръсната глава. Съветваме ви да се направи предварителна консултация, за да се реши на кой етап от от трансплантацията на косата трябва да се извърши микропигментацията на скалпа.

Цена

600 – 1600 лв.

*Всички цени са с включено повторение.