Невротоксин (BOTOX) преди PMU – кога да го направим и защо?

Обичате ботокса, както и перманентния грим, но не сте сигурни дали тези процедури могат да се правят едновременно или има някакъв период на изчакване между тях, за да се окажат еднакво успешни?

Малко за невротоксините
Най-популярният невротоксин, ботоксът, е невротоксична протеинова инжекция, която парализира химическите сигнали, предизвикващи свиване на мускулите. Ботокс е марката, която повечето познават, но има и много други видове невротоксини като Jeuveau, Dysport и Xeomin.
Най-честата употреба на тези инжекции е за временно отпускане на лицевите мускули, които причиняват бръчки в областта на челото и около очите. Така че инжекциите с ботокс най-често се използват за омекотяване на бръчките на челото, областта, в която се прави микроблейдинг или други процедури за перманентно третиране на вежди.

Невротоксин преди PMU: безопасно ли е?
Да, поставянето на невротоксин преди PMU (напр. микроблейдинг, пудра за вежди, нано вежди и т.н.) е напълно безопасно, но само ако е направено поне 15 дни преди първоначалното третиране с PMU и след това отново 15 дни преди ретуш.

Защо ботоксът трябва да бъде направен 15 дни преди PMU процедурата за вежди?
Невротоксинът се нуждае от известно време, за да се стабилизира и да започне да действа. Рискът се състои в това, че ботоксът може да се премести от зоната, в която е бил инжектиран, и може да причини парализа на лицето, ако все още не се е установил (ние не искаме това!).

Ето защо е важно да изчакате поне 2 седмици между невротоксините и микроблейдинга, за да сте сигурни, че той се е стабилизирал напълно и е безопасно да третирате зоната на веждите. Ако е възможно, изчакайте малко повече, просто за да сте сигурни.

Колко време след процедурата PMU Brow трябва да изчакам, за да си направя ботокс? Можете да си направите невротоксин веднага след назначаването на процедура за вежди, микроблейдинг или друга процедура за PMU за вежди. Невротоксините се инжектират в мускула, така че няма да повлияят на резултатите или на заздравяването на пигмента и могат да се направят веднага след това, ако желаете.

И така, какво трябва да направя първо: Невротоксин или микроблейдинг? Обикновено преди невротоксина се препоръчват микроблейдинг, пудра за вежди или други процедури за ПМУ на вежди. Микропигментирането продължава 1-2 години, а невротоксинът – 3-6 месеца.