Основни грешки, които допускаме при оформяне на вежди в къщи

Веждите…. Те са едно от първите неща, които виждам на лицето на човека, с когото се запознавам, предполагам и вие. Но да речем, че при мен е вече заради професионалното ми виждане. За тези от вас, които не ме познават аз съм Цвети Бита, майстор по перманентен грим, обучаващ и собственик на академия по перманентен грим BIOTEK Bulgariа. 

През годините на професионалната ми кариера съм се срещала с изключително много клиентки, с различни вежди, с различна структура на косъма, с различен цвят, с различна плътност и така нататък. Общо взето всички сме различни и всяка една от нас е уникална и вдъхновяваща сама по себе си. Но когато застанем пред огледалото и сякаш всяка една от нас забравя за вдъхновението,  когато държи пинсетата в ръката си. Знаете точно за какво говоря, нали? „хайде и този косъм, хайде и този косъм…“

Ето и първата грешка, която допускаме докато държим пинсетата.

 

През годините сякаш е останало в съзнанието ни веждите ни да не са сключени и някак си без да искаме докато мислим: „много са близо една до друга, много са близо една до друга“ изведнъж осъзнаваме, че сме ги раздалечили прекалено много. Това раздалечаване на веждите може да създаде илюзията, че очите ви са прекалено раздалечени, веждите нямат начало, а имат само край. Получавате една незавършена „картина“ , но когато се погледнете с пинсетата в ръка вече е прекалено късно. Разбира се, има решение и на този „проблем“ – микроблейдинг. Но идеята е да знаете кога да спрете с пинсетата, а не да разчитате на полу перманентен грим, за да поправите крайният резултат от оформянето на вежди в домашни условия.  

От къде трябва да започват веждите ни? Намерете средната точка при основата на носа си (това е участъка между очите), обикновено разстоянието от тази точка до веждата ви трябва да е между 1см и 1см и 2мм. Можете да го видите на следващата снимка, която съм нарисувала на ръка за по-добра представа. 

Надявам се с тази първа част да съм била полезна на много от вас за оформянето на вежди в домашни условия. Очаквайте продължение.

Ето как трябва да изглеждат веждите ви.