Разлики между микроблейдинг и машинен метод “косъм по косъм“

Какво е микроблейдинг ? ​

Микроблейдинг е ръчна техника, която имплантира пигмента в кожата чрез нано разрез. Пигмента се нанася само в най-горния слой на кожата, а именно епидермиса. При техника микроблейдинг косъмчетата са изключително фини и естествено изглеждащи. Следват растежа на естествения косъм на веждите. Цвета се избира да бъде възможно найблизък до естествения цвят на веждите независимо какъв цвят е косата ви.

Какво е машинен метод „косъм по косъм“?

Машинният метод „косъм по косъм“ е техника, която чрез вибрация и „удар“ имплантира пигмента в кожата. Работи се само в епидермиса на кожата. Изпълнението на самия косъм е една идея по-дебело в сравнение с микроблейдинга. Крайният резултат е подчертана, но естествено изглеждаща вежда. Цвета се избира да бъде възможно найблизък до естествения цвят на веждите независимо какъв цвят е косата ви.

                      Микроблейдинг

Машина „косъм по косъм“

Издържливост

Всяка една от техниките е желателно да се освежава веднъж годишно. При някои кожи освежаването е на 10 месеца. Независимо коя от двете техники си изберете, издържливостта е еднаква. Пигментите, с които се работи са на една и съща марка, а именно BIOTEK Italy. Пигментите се разграждат напълно от кожата, ако решите да не поддържате веждите си за около 2 години.